Showroom open op afspraak    21 Badkamers opstellingen     10 Toilet opstellingen  Sanitair Showroom Alkmaar | Berenkoog 24, 1822 BJ   Sanitair Showroom Purmerend | Visserijweg 22, 1446 AR

Technische tekening

Technische tekening

Een technische tekening van een badkamer heeft tot doel om de indeling, afmetingen en andere technische details van de badkamer weer te geven. Het biedt een gedetailleerd overzicht van de ruimte en helpt bij het plannen, ontwerpen en communiceren van de vereisten voor de badkamerinstallatie.

 

Maak een afspraak


Facebook


Instagram


PinterestInteresse gewekt?

Ook op zoek naar een nieuwe badkamer en wilt u graag daarbij een technische tekening laten maken?


Maak een afspraak

Wat is belangrijk bij een technische tekening?

Een technische tekening van een badkamer heeft tot doel om de indeling,
afmetingen en andere technische details van de badkamer weer te geven.
Het biedt een gedetailleerd overzicht van de ruimte en helpt bij het
plannen, ontwerpen en communiceren van de vereisten voor de
badkamerinstallatie.

Bij het maken van een technische tekening van een badkamer zijn er verschillende elementen waarmee rekening moet worden gehouden:

  1. Indeling: De tekening begint met het bepalen van de indeling van de badkamer. Dit omvat de positie van de sanitaire voorzieningen zoals het toilet, de wastafel, het bad en/of de douche, evenals de eventuele opbergkasten of meubels.

  2. Afmetingen: Het is belangrijk om de afmetingen van de badkamer nauwkeurig weer te geven, inclusief de lengte, breedte en hoogte van de ruimte. Daarnaast moeten de afmetingen van elk sanitair element worden vermeld, zodat duidelijk is hoeveel ruimte elk onderdeel inneemt en hoe ze ten opzichte van elkaar zijn geplaatst.

  3. Leidingen en aansluitingen: Een technische tekening moet ook de locatie van de leidingen en aansluitingen voor water, afvoer en elektriciteit weergeven. Dit omvat bijvoorbeeld de positie van de watertoevoerleidingen, de afvoerpijpen, de stopcontacten en de schakelaars.

  4. Materialen en afwerkingen: Hoewel een technische tekening meestal geen details bevat over materialen en afwerkingen, kan het handig zijn om enkele indicaties op te nemen. Bijvoorbeeld het type vloerbedekking, wandtegels of verlichtingsarmaturen die worden gebruikt in de badkamer.

Kom langs in de
showroom van Alkmaar!

  • Vrijblijvend advies
  • Technische tekeningSanitair showroom | Brouwersanitair
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart