Industriële badkamers

De industriële badkamer is een populaire badkamerstijl die we steeds vaker zien in Nederlandse huishoudens. Deze stijl maakt gebruik van donkere kleuren en ruwe materialen zoals beton, roestvrij staal of grof bewerkt hout. Industrieel staat voor functionaliteit en er zijn daarom weinig decoratieve elementen te vinden in deze stijl.

Interesse gewekt?

Is deze badkamerstijl iets voor u? Raakt u hier enthousiast van en zou u graag de mogelijkheden willen bespreken voor een industriële badkamer in uw huis? Kom dan snel langs bij een van onze showrooms.

Wat typeert een klassieke badkamer?

Een industriële badkamer kenmerkt zich door een stoere en robuuste uitstraling. Deze stijl is geïnspireerd op oude fabriekspanden en lofts en wordt gekenmerkt door het gebruik van ruwe, onafgewerkte materialen zoals beton, staal en baksteen.

In een industriële badkamer wordt er vaak gekozen voor een open en minimalistische indeling, waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en efficiëntie. Er wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van open rekken en stellingen om handdoeken en toiletartikelen op te bergen.

De kleuren die gebruikt worden in een industriële badkamer zijn vaak neutraal, zoals zwart, grijs en wit. Het kleurenpalet kan echter ook uitgebreid worden met aardse tinten en accenten van roestig rood of oud groen.

Ook worden er in een industriële badkamer vaak elementen gebruikt die normaal gesproken niet in de badkamer te vinden zijn, zoals betonnen vloeren en muren of roestige metalen buizen en leidingen.

Om de industriële uitstraling compleet te maken, wordt er vaak gekozen voor grote spiegels en verlichting met metalen details. Het resultaat is een badkamer die robuust en stoer oogt, maar tegelijkertijd ook stijlvol en eigentijds is.

Een geliefde badkamerstijl
3.5/5

Kom langs in de
showroom van Alkmaar!

Is deze badkamerstijl iets voor u? Raakt u hier enthousiast van en zou u graag de mogelijkheden willen bespreken voor een industriële badkamer in uw huis? Kom dan snel langs bij een van onze showrooms.