Scandinavische badkamers

Er zijn verschillende Scandinavische badkamerstijlen, maar over het algemeen staan Scandinavische badkamers bekend om hun minimalistische en functionele ontwerp, waarbij natuurlijke materialen en lichte kleuren worden gebruik

 

Interesse gewekt?

Is deze badkamerstijl iets voor u? Raakt u hier enthousiast van en zou u graag de mogelijkheden willen bespreken voor een industriële badkamer in uw huis? Kom dan snel langs bij een van onze showrooms.

Wat typeert een Scandinavische badkamer?

Een Scandinavische badkamer staat bekend om zijn minimalistische en functionele design met veel natuurlijke materialen en lichte kleuren. Hieronder volgen enkele kenmerken van een Scandinavische badkamer:

  • Kleurenpalet: een Scandinavische badkamer heeft meestal een lichte en neutrale kleurenpalet, zoals wit, crème, beige en lichtgrijs. Dit creëert een rustige en ontspannen sfeer.

  • Natuurlijke materialen: Scandinavisch design richt zich op het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, marmer, keramiek en beton. Deze materialen voegen textuur en warmte toe aan de badkamer.

  • Minimalistisch design: een Scandinavische badkamer is meestal minimalistisch ingericht met strakke lijnen en weinig versieringen. Dit creëert een ruimtelijk en rustgevend gevoel.

  • Functioneel design: functionaliteit is een belangrijk aspect van Scandinavisch design. Een Scandinavische badkamer is ontworpen om efficiënt en praktisch te zijn, zonder afbreuk te doen aan de esthetiek.

  • Natuurlijk licht: natuurlijk licht is essentieel in een Scandinavische badkamer. Grote ramen of dakramen worden vaak gebruikt om het daglicht binnen te laten en een gevoel van ruimte en luchtigheid te creëren.

  • Gezellige sfeer: ondanks het minimalistische en functionele design, heeft een Scandinavische badkamer ook een gezellige en uitnodigende sfeer. Dit wordt bereikt door het gebruik van zachte verlichting, textuurrijke materialen en warme accenten zoals kaarsen en planten.

Voor iemand die net iets anders wilt
3.5/5

Kom langs in de
showroom van Alkmaar!

Is deze badkamerstijl iets voor u? Raakt u hier enthousiast van en zou u graag de mogelijkheden willen bespreken voor een industriële badkamer in uw huis? Kom dan snel langs bij een van onze showrooms.